Internet-training tegen kankermoeheid

UTRECHT - Het Helen Dowling Instituut te Utrecht biedt begeleiding via een speciale website aan mensen met kanker en hun familie.
Met deze vorm van internet-therapie opgezet door het Maarssense bedrijf Studio2 kan zij aan meer cliënten dan voorheen de behandeling aanbieden. Ook degenen die te moe of niet voldoende mobiel zijn om naar het instituut te gaan en voor cliënten die te ver weg wonen of gewoon overdag geen tijd hebben is de website een uitkomst.
Naast individuele begeleiding, gezinsbegeleiding en partnerbegeleiding is groepsbegeleiding onderdeel van het aanbod. Een specifieke vorm van groepsbegeleiding heet “maalstroom moe”; een aandachttraining of mindfulnesstraining voor cliënten die langdurig moe zijn.
Volgens het instituut zijn de gebruikers van de internettherapie 80% na afloop aanwijsbaar minder moe en geeft één op de drie aan helemaal niet meer moe te zijn.
De webapplicatie is officieel door dr. Els Borst in gebruik genomen. Na een dag hadden zich al vijftien gegadigden aangemeld voor de internet-therapie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.