Kort nieuws: Ruit politiebureau ingegooid

REGIO - Een 26-jarige man heeft een ruit van het politiebureau in Amersfoort vernield. Agenten wisten de vluchtende man op de Stadsring te achterhalen. Hij bleek onder invloed en had voor de vernieling bovendien een aanrijding veroorzaakt op het Stationsplein.
* De straatverlichting in een deel van Maarssen doet het niet. De wijk Zandweg-Oostwaard heeft last van een kabelstoring. De netbeheerder doet er alles aan om de lichten snel weer te laten werken, maar kan niet zeggen hoe lang dat gaat duren.
* In Nieuwegein zijn vijf pubers gepakt voor het ingooien van een ruit. Een getuige zag de jongens (tussen 12 en 14 jaar oud) bezig bij een gebouw aan de Ratelaar. Toen een ruit sneuvelde, belde hij de politie. Die wist de jongens over te dragen aan hun ouders én Bureau Halt.
* Op het Smaragdplein in Utrecht is zondagavond een vrouw beroofd. De 22-jarige vrouw stond te pinnen bij een betaalautomaat toen er plotseling een man opdook en het geld uit de automaat trok. Het gaat om een donkere man van ongeveer 18 jaar en hij was gekleed in donkere kleding.
* Een 26-jarige automobilist uit Lelystad is dit weekend in Soest aangehouden. De man reed dronken over de Molenstraat. Bij een blaastest bleek de man 3 keer te veel drank op te hebben. De automobilist kreeg een proces-verbaal, zijn rijbewijs is hij kwijt.
* Het lijkt erop dat de bronsdieven weer opduiken. Zondagnacht blijkt het standbeeld 'Jonge Vrouw' van kunstenaar Peter Pel in Nederhorst den Berg gestolen. Het bronzen beeld stond aan de Meerhoekweg en is bij de sokkel afgezaagd. Vorig jaar leek beeldroven een ware trend toen in Midden Nederland meer dan tien beelden verdwenen, onder meer in Laren en Amersfoort.
* De Utrechtse houthandelaar Brienesse heeft vanmiddag een gouden Domtorentje gekregen. De gemeentelijke prijs is een waardering voor Utrechters die zich intensief en vrijwillig voor de stad inzetten. Brienesse kreeg het Domtorentje vanwege zijn pensionering als eigenaar van de Utrechtse houthandel Oudwijk. Ook is hij al jarenlang steunpunt in de buurt én voorzitter van volkstuinvereniging Ons Genot.