Kort nieuws: Vandalen gooien auto op zijn kant

REGIO - Vandalen hebben in Amersfoort een auto op zijn kant gelegd. Rond 3.00 uur werd de politie gebeld door een bewoner van de Marconistraat, maar de daders waren inmiddels gevlogen. De auto is zwaar beschadigd.
* In Nieuwegein is dinsdag het jeugdevenement MegaGein van start gegaan. Drie dagen lang zijn er activiteiten voor de jeugd en discofeesten met bekende dj's. MegaGein wordt afgesloten met een groot feest op oudjaarsavond. De gemeente wil jongeren bezig houden om rottigheid op straat te voorkomen.
* Het onderzoek naar klachten van whiplashpatiënten wordt eenvoudiger. Het UMC Utrecht heeft een nieuwe test ontwikkeld,die sneller duidelijkheid geeft over klachten als hoofd- en nekpijn.Die zijn vaak lichamelijk niet aan te tonen.
* In Soest zijn vier jonge mannen aangehouden voor mishandeling en diefstal. Ze zouden op de Dalweg een 20-jarige Amersfoorter hebben geschopt en geslagen, om zijn portemonnee te krijgen. Snel handelen door het slachtoffer en een duidelijk signalement van de daders leidde tot de arrestatie.
* In Zeist is een parkeerautomatenkraker aangehouden. De man sloeg met een paar medeverdachten toe aan Het Rond. De politie kon hem even later in de buurt aanhouden. De 29-jarige man uit Velp bekende de kraak meteen.
* De Lampegietersweek in Veenendaal krijgt 30.000 euro van de gemeente. De feestweek kampte met een financieel tekort door tegenvallende sponsorinkomsten en bezoekersaantallen in 2009. Met de gemeente zijn ook afspraken gemaakt over een nieuwe opzet van de feestweek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.