Kort nieuws: Rode auto ramt winkel Nieuwegein

REGIO - De politie in Nieuwegein zoekt een automobilist die een kantoorboekwinkel in Nieuwegein heeft geramd.
Dat gebeurde dinsdag in de wijk Hoog Zandveld.
Een klein rood autootje vernielde de pui van de winkel en een lantaarnpaal en reed vervolgens weg. De inzittende en de beschadigde auto zijn nog spoorloos.
* Veenendaal heeft een speciale onderscheiding in het leven geroepen. De Erepenning is bedoeld voor inwoners of instanties die zich op een bijzondere hebben ingezet voor de gemeente. Iedereen kan kandidaten voordragen.
* De politie heeft in Huis ter Heide een verdwaalde fietser van de provinciale weg gehaald. De verstandelijk gehandicapte man reed op de Zandbergenlaan in de richting van Den Dolder, toen de politie hem tegenkwam. Ze wisten hem via het fietspad op het juiste spoor te zetten.
* De verkeerspolitie heeft bij Nieuwegein een dronken automobilist van de snelweg gehaald. De 36-jarige man uit Houten had niet alleen een glaasje op, zijn rijbewijs was ongeldig verklaard, omdat hij al vaker dronken achter het stuur zat.
* Het Utrechts Kamermuziekfestival heeft dit jaar bijna achtduizend bezoekers getrokken. Artistiek leider Janine Jansen uit Soest kreeg na afloop van het slotconcert een staande ovatie van het publiek. Het klassieke muziekfestival programmeerde dit jaar in totaal 38 concerten op veertien locaties.
* Bij een slagerij in Utrecht heeft donderdagmorgen brand gewoed. De brandweer was snel ter plaatse in de worstmakerij van slagerij Van Es aan de Amsterdamsestraatweg. De schade lijkt beperkt.
* Twee winkelmedewerkers in Amersfoort hebben een gewelddadige dief overmeesterd en overgedragen aan de politie. De 35-jarige man probeerde boodschappen mee te nemen zonder af te rekenen, maar werd betrapt. Daarop spoot hij het personeel pepperspray in de ogen. De twee medewerkers lieten zich niet verblinden en grepen de man.
* In Doorn heeft de politie een automobilist aangehouden voor inbraak. Hij trok de aandacht met zijn opvallende parkeergedrag, op het fietspad achter een tankstation op de Driebergsestraat. In de auto vonden de agenten wapens, munitie, inbreekgereedschap en goederen die waarschijnlijk gestolen zijn. Bovendien bleken de kentekenplaten van de auto vals.