Oud en nieuw 2009, een overzicht

REGIO - De politie heeft in de nieuwjaarsnacht 112 mensen aangehouden in de provincie Utrecht.
De aanhoudingen werden onder meer verricht wegens openlijke geweldpleging, brandstichting, niet voldoen aan bevel of vordering, vernieling of vandalisme. Het was volgens de politie een drukke, maar beheersbare nacht. Tussen 19.00 uur tot 07.00 uur kwamen in totaal 633 meldingen binnen.
Gedurende de nacht was er sprake van diverse branden in de regio. De brandweer heeft meerdere buiten- en containerbranden geblust. In totaal werden er 194 containerbranden geblust wat ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk minder is. Tijdens de vorige jaarwisseling ging het nog om 318 containerbranden.
Autobranden
Er ontstond brand in 41 auto's door vermoedelijk brandstichting of vuurwerk. Het merendeel betrof 28 auto's in Utrecht, gevolgd door Amersfoort en Zeist met in beide plaatsen vier wagens. Onder andere in de Utrechtse wijken Kanaleneiland, Zuilen en Hoograven werden auto's in brand gestoken. Op de J.M. de Muinck Keizerlaan in Zuilen werd een autoraampje ingeslagen en vuurwerk naar binnen gegooid. Omwonenden konden de brand zelf blussen. Ook in de Zeisterse wijk Nijenheim moest de brandweer drie keer uitrukken voor een autobrand.
Woningbranden
Daarnaast bluste de brandweer 36 woningbranden in Utrecht, Amersfoort en Veenendaal. In Breukelen vloog een kippenschuur in brand. Op het Schrijverspark in Veenendaal ging het om brand in een kelderbox onder de flatwoningen. Een aantal woningen werd hierbij ontruimd.

ME

In Polsbroek, Utrecht en Amersfoort was het gedurende korte tijd onrustig. In Amersfoort startte de onrust al voor de jaarwisseling in de omgeving van Liendert en de Koppel. Hier moest de politie ingrijpen waar assistentie werd verleend door de ME. Een groep van vijftien personen werd hierbij aangehouden. Na het ingrijpen en het verrichten van diverse aanhoudingen keerde de rust weer terug.
Hinderen hulpverleners
In elf gevallen was er sprake van incidenten waarbij hulpverleners werden gehinderd in hun werkzaamheden. In één geval raakte een agent licht gewond door een projectiel dat werd gegooid. Hij kon na behandeling zijn werk weer hervatten. Door de aanwezigheid van veel politie op straat lukte het in twaalf gevallen om verdachten aan te houden voor brandstichting(en).
Hebt u iets opmerkelijks gezien? Mail ons op nieuws@rtvutrecht.nl.

Oud en nieuw in de provincie Utrecht
Oud en nieuw in de provincie Utrecht (2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.