Onderzoek naar brand kippenschuur Breukelen

REGIO - Een brand in een schuur in Breukelen heeft tijdens oud en nieuw ongeveer veertig kippen het leven gekost. De schuur vatte kort na half twee vlam en brandde tot de grond toe af.
Bewoners konden nog wel een aantal schapen en geiten redden. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
In Veenendaal vatte Nieuwjaarsnacht ook een schuurtje vlam. Net als in het geval van Breukelen schatte de brandweer dit in als een middelgrote brand.

KLEINE BRANDJES IN REGIO

Op de Daslook in Breukelen en de Verdistraat in Bunschoten moest de brandweer kleine brandjes doven. In Kamerik vloog een keet in brand.
Verder werden veel kleine afval- en buitenbrandjes gemeld. Deze waren over het algemeen snel geblust en waren vaak al uit voor de brandweer arriveerde.

AMERSFOORTS JEUGDFEEST SLECHT BEZOCHT

Slechts honderdvijftig à tweehonderd mensen kwamen af op het jongerenfeest van de gemeente Amersfoort. Die organiseerde het evenement op de grote parkeerplaats naast Park Schothorst om overlast van jongeren tijdens de jaarwisseling te voorkomen. De parkeerplaats bood daarbij ruimte voor minstens twee keer zoveel bezoekers als uiteindelijk kwamen opdagen.
In Amersfoort was het Oudjaarsavond onrustig in het gebied rond Park Randenbroek met een woningbrand op de Ganskuijl en een buitenbrandje bij de Haydnstraat.

Onderzoek naar brand kippenschuur Breukelen