Oud en nieuw Amersfoort relatief rustig

AMERSFOORT - In de regio Amersfoort is de jaarwisseling relatief rustig verlopen. Er waren wel incidenten, maar het was beheersbaar, zeggen de politie en brandweer.
In Eemland Zuid waaronder Amersfoort, Leusden en Woudenberg vallen, zijn 26 personen aangehouden. De politie en brandweer zijn druk geweest met verschillende vernielingen en branden waaronder één grote brand aan het begin van de avond in een winkel aan het Operaplein.

ME

Een groep van15 minderjarigen is in het begin van de avond aangehouden in de omgeving van de wijken Liendert en Koppel vanwege de grote onrust die zij veroorzaakten. Hier moest de politie ingrijpen waar assistentie werd verleend door de ME. Na hun aanhouding werd het in de wijk weer rustig.
Agressie
In tegenstelling tot vorig jaar was er dit jaar minder agressie tegen de brandweer. De politie heeft daarvoor kunnen zorgen door op tijd de zogenoemde onruststokers op te pakken. Voornamelijk op de locatie de Meridiaan in de wijk De Koppel verliep daardoor het werk van de brandweer rustiger.
Jongerenfeesten
De feesten die voor jongeren zijn gehouden in Amersfoort Noord en in de sporthal Schuilenburg (kickboxgala) zijn beiden goed verlopen. In totaal zijn daar ruim 950 jongeren geweest.
Branden
In totaal is de brandweer op oudejaarsavond en in de nieuwjaarsnacht in Amersfoort 53 keer uitgerukt. De meeste branden vonden plaats in de wijken Schuilenburg, Schothorst, Soesterkwartier, Kruiskamp en Zielhorst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.