Culemborg opnieuw onrustig

CULEMBORG - In Culemborg is het zondagavond opnieuw onrustig geweest. De Mobiele Eenheid greep in toen jongeren ruiten van huizen en auto's ingooiden. Twee mensen raakten licht gewond.
Tijdens nieuwjaarsnacht waren er ook al ongeregeldheden in Culemborg. Molukse en Marokkaanse jongeren raakten toen slaags. Een 20-jarige man reed met een auto een voortuin in, waardoor twee mensen gewond raakten.
Volgens een ooggetuige vonden de ongeregeldheden met name plaats in de Diepenbrockstraat, maar is het inmiddels weer rustig. De relschoppers gooiden volgens de man met stenen en flessen waaraan zij vuurwerk hadden bevestigd, al zou dit niet zijn aangestoken.
De politie houdt de wijk scherp in de gaten. "Er is al enkele dagen een noodbevel van kracht, waardoor we mensen die niets in de wijk te zoeken hebben kunnen wegsturen," stelde de politiewoordvoerster.
Afgelopen jaarwisseling gingen groepen Molukse en Marokkaanse jongeren elkaar in de Culemborgse wijk te lijf. Een auto werd in brand gestoken, een automobilist reed in op enkele mensen en politieagenten kregen stenen en vuurwerk naar hun hoofd gegooid. De politie heeft na die incidenten in totaal zes mensen opgepakt.

Culemborg opnieuw onrustig