Straat in Culemborg deels afgezet

CULEMBORG - In de wijk Terweijde in Culemborg is de komende twee weken een noodverordening van kracht. Er geldt onder meer een samenscholingsverbod voor vier of meer personen. De Diepenbrockstraat is maandagavond gedeeltelijk afgezet met betonblokken.
Maandagavond is de politie en ME zichtbaar aanwezig in de omgeving van die straat. De ruiten van de huizen die onlangs zijn ingegooid, zijn dichtgetimmerd met houten panelen.
Burgemeester Ronald van Schelven wil ,,zo snel mogelijk terugkeren naar een normale situatie in de wijk''. Hij noemt de gebeurtenissen rond de jaarwisseling en van zondag ,,verschrikkelijk''.
In de wijk zijn brandgangen afgesloten met betonnen afzettingen. Die moeten het onbevoegden moeilijk maken om achter de huizen te komen. De gemeente gaat ook praten met welzijnsorganisaties en de rivaliserende
jongerengroepen, aldus de burgemeester.
Tot nu toe heeft de politie zeven personen aangehouden, onder wie een Zeistenaar en een Utrechter. Vier van hen zijn maandag door de rechter-commissaris heengezonden. Zij blijven nog wel verdachten. Een persoon blijft langer vastzitten. Allen waren betrokken bij het incident waarbij een auto tijdens de nieuwjaarsnacht op een aantal buurtbewoners inreed. Twee andere verdachten, van wie er een maandag werd aangehouden, worden later voorgeleid. Justitie houdt hen verantwoordelijk voor geweldpleging.
Volgens Van Schelven was de politie-inzet in Culemborg tijdens de jaarwisseling groter dan ooit tevoren. De gemeente had maatschappelijke groepen uitgenodigd feesten te organiseren, waarvoor geld beschikbaar was
gesteld. Ondanks deze en andere preventieve maatregelen liep het in een aantal straten toch weer uit de hand.
Ook maandagavond staat een peloton van de Mobiele Eenheid (ME) paraat om de orde in de wijk te bewaken.
:

Twee weken noodverordening na rellen Culemborg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.