Kort nieuws: Utregs Glorie niet bij verkiezingen

REGIO - Utregs Glorie ziet af van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Volgens de partij, die in 2006 geen zetel wist te behalen, is er te weinig tijd en geld op een sterke campagne op poten te zetten. Het bestuur beraadt zich nog op de toekomst van de partij.
* Een inbreker is in Mijdrecht op heterdaad betrapt. De bewoner van een huis op de Daalder snapte een onbekende man in zijn woning. Hij sprak hem aan waarop de inbreker het op een lopen zette. De politie heeft via een sms omwonenden gevraagd uit te kijken naar de man, maar dat leverde tot nu toe niets op.
* Kasteel de Haar in Haarzuilens heeft afgelopen jaar een recordaantal bezoekers getrokken. Voor het eerste kwamen er meer dan 200.000 mensen. Volgens De Haar is dit te danken aan een reeks nieuwe initiatieven. Zo was er in 2009 een Zomerfestival en konden bezoekers met een museumkaart werd gratis naar het kasteel.
* In Nieuwegein heeft de politie twee mannen aangehouden omdat ze gevochten zouden hebben in de tram.
Drie mannen van 31, 32 en 45 jaar oud zouden in de tram ruzie hebben gekregen waarbij enkele klappen vielen.
Ook zou er met een mes zijn gedreigd. Op de halte aan de Wiersdijk werden de mannen aangehouden.
* Op de Waterlinieweg in Utrecht is een hardrijder zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Een man van 30 uit Woerden reed daar in zijn bestelbus bijna 60 kilometer te hard. Een surveillerende videowagen van de politie legde de rit vast.
* In Driebergen heeft de politie een einde gemaakt aan een verkeersruzie. Op de Lange Dreef had een 41-jarige Drieberger een 26-jarige plaatsgenoot geslagen. De politie nam de agressieve man mee voor verhoor. Waar de ruzie over ging is niet bekend gemaakt.
* In Utrecht is een jongen op een scooter aangereden en gewond geraakt. Het 16-jarige slachtoffer uit Breukelen werd op de Amsterdamsestraatweg geschept door een afslaande auto. De bestuurder van die auto, een man van 22, bleef ongedeerd.
* In Amersfoort is een automobilist met drugs gepakt. De man uit Achterveld reed over de Columbusweg en werd eigenlijk gecontroleerd op alcohol. Toen het portier openging roken de agenten meteen een sterke wietlucht. In de auto bleek een vuilniszak met henneptoppen te liggen. Daarop is de Achtervelder meteen aangehouden.