Spontane Beatrix-kiekjes in Paleis Soestdijk

BAARN - Een jonge prinses Beatrix lopend door de plassen van smeltende sneeuw, met haar zusjes onder de kerstboom en in haar eigen speelhuisje in de paleistuin: een nieuwe expositie laat zien hoe koningin Beatrix opgroeide op Paleis Soestdijk.
In het paleis is sinds vandag een fototentoonstelling te zien van 48 foto's van een prinses die regelmatig poseert, maar vaak ook spontaan en onoplettend door de camera is vastgelegd.
Paleis Soestdijk organiseert de tijdelijke tentoonstelling ter gelegenheid van het 30-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix dit jaar (1980-2010). De expositie in de voormalige Adjudantenkamers laat zien dat het paleis niet alleen de residentie was van koningin Juliana en prins Bernhard. Het was ook een huis waar een gezin met vier opgroeiende prinsessen lief en leed deelde, waar werd gespeeld en huiswerk gemaakt.
De foto's zijn gemaakt door bekende hoffotografen zoals Max Koot, Paul Huf en Willem van de Poll, maar ook door prins Bernhard, die zelf graag de camera hanteerde. Een deel van de foto's is nog niet eerder te zien
geweest.

Spontane Beatrix-kiekjes in Paleis Soestdijk
Spontane Beatrix-kiekjes in Paleis Soestdijk