Tweede verdachte Culemborg in bewaring

CULEMBORG - Een tweede verdachte van de geweldsincidenten in Culemborg is dinsdag door de rechter-commissaris in Arnhem voor veertien dagen in bewaring gesteld. Dat meldde het Openbaar Ministerie dinsdag. De verdachte
zou betrokken zijn geweest bij rellen rond de jaarwisseling.
Maandag ging al eerder een verdachte voor veertien dagen in bewaring. Hij was de bestuurder van de auto met Marokkanen die in de nieuwjaarsnacht een voortuin binnenreed en daar twee Molukkers verwondde. Vier andere inzittenden van de auto zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven wel verdachte, aldus justitie.
Momenteel zitten in totaal drie verdachten vast. De derde verdachte wordt woensdag voorgeleid bij de Arnhemse rechter-commissaris. Twee verdachten komen uit Zeist en Utrecht. Tijdens de jaarwisseling in Culemborg werd de politie bekogeld met onder meer vuurwerk.
Burgemeester Roland van Schelven van Culemborg heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de probleemwijk Terweijde. Hij ontmoette bewoners van onder meer de Diepenbrockstraat, waar zondag stenen door ruiten van meerdere woningen vlogen. Hij sprak met Marokkaanse en Molukse bewoners, aldus een woordvoerster. Niet iedereen wilde de burgervader overigens binnenlaten.
Met zijn bezoek wilde Van Schelven zich op de hoogte stellen van de gevoelens in de wijk. Eerder kreeg de burgemeester kritiek te horen omdat hij zich niet in de wijk had laten zien toen zich daar zondag en tijdens de
jaarwisseling geweldsincidenten voordeden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.