Schaatsen: Topdrukte verwacht bij De Strook

MAARSSEN - Op de Loosdrechtse Plassen bij De Strook wordt komend weekend topdrukte verwacht. Om de grote toeloop van schaatsers aan te kunnen gaan morgen diverse verkeersmaatregelen in.
De maatregelen gelden tot en met de werkdagen na het weekend waarop toertochten en schaatswedstrijden worden georganiseerd op de Loosdrechtse Plassen. Er worden extra parkeerterreinen opengesteld en er worden verkeersregelaars ingezet om het parkeren te begeleiden. De politie en verkeersregelaars controleren streng op fout parkeren, voor de hele polder geldt een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde voertuigen.
De maatregelen gelden zodra de borden zijn geplaatst.
Parkeren 1e en 2e fase
Afgelopen jaar zijn er aan de zuidzijde van de Nieuweweg 350 extra parkeerplaatsen aangelegd, en zijn er in totaal circa 700 parkeerplaatsen. Deze plaatsen worden eerst gebruikt. Bij extreme recreatiedruk zijn deze parkeerplaatsen binnen afzienbare tijd bezet. Op dat moment treedt de tweede fase in: vlak bij de Strook worden bij de Griendweg drie parkeerterreinen in het weiland beschikbaar gesteld met zo’n 1.500 plaatsen. Hiervoor geldt een parkeervergoeding van vijf euro.
Verkeersmaatregelen De Strook
- Er geldt éénrichtingsverkeer op de Nieuweweg tussen de Herenweg (Breukeleveen) en het Zandpad, rijrichting vanaf de Herenweg naar het Zandpad.
- In de eerste fase wordt het verkeer vanaf het kruispunt Maarsseveensevaart/ Looydijk via de Laan van Niftarlake geleid naar de Nieuweweg. De wegen in de Bethunepolder zijn dan volledig afgesloten, uitgezonderd bestemmingsverkeer.
- In de tweede fase – als de parkeerterreinen in de weilanden worden opengesteld - worden de Griendweg en de Landweg opengesteld. Op beide wegen geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Maarsseveensevaart richting Nieuweweg.
- Op de Griendweg is aan weerszijden een parkeerverbod. De politie controleert daar streng op.
- Er wordt een omleidingsroute ingesteld vanaf het Zandpad via Maarssen-dorp en de Maarsseveensevaart, bij de kruising Maarsseveensevaart/Landweg zich splitsend in een route via de Bethunepolder naar de Nieuweweg en De Strook, en een route via Tienhoven naar Breukeleveen en Hilversum.
Schaatsen bij de Maarsseveensevaart en Molenpolder
Om de toeloop van schaatsliefhebbers ook hier in goede banen te leiden, treft de gemeente ook hier verkeers- en parkeermaatregelen. Zo wordt eenrichtingverkeer ingesteld op de Oudedijk/Westbroekse Binnenweg (in de richting van de Burgemeester Huydecoperweg). Langs de zuidzijde van de Maarsseveensevaart wordt parkeren mogelijk gemaakt. Verder wordt de Dwarsdijk in Tienhoven – met uitzondering voor bestemmingsverkeer – afgesloten voor autoverkeer.