Klaske Hofstee Held uit het hart 2009

UTRECHT - Klaske Hofstee in Driebergen is door kijkers en luisteraars van RTV Utrecht uitgeroepen tot de Held uit het hart van 2009.
Hofstee is getrouwd met iemand die een relatief onbekende vorm van kanker in de hersenen heeft. Ze richtte de stichting Stop Hersentumoren op, zamelt geld in en financiert onder meer belangrijk medisch onderzoek.
RTV Utrecht heeft het afgelopen jaar 25 mensen gevonden die opmerkelijke dingen hebben gedaan, met een belangrijke impact op het leven van anderen. Presentator Margreet van Gils verraste ze met een speciaal geslagen heldenpenning. Een jury koos vervolgens negen helden waar het publiek op mocht stemmen.
De gouden penning ging naar Klaske Hofstee. Naast de Gouden Heldenpenning heeft zij ook de Legpenning van de commissaris van de Koningin ontvangen. Deze wordt uitgereikt aan inwoners, bedrijven en instellingen in de provincie Utrecht "als blijk van grote waardering voor bijzondere verdiensten voor de Utrechtse samenleving."
Zilver was er voor Sven Hogenboom, de 13-jarige hartpatiënt uit Odijk die de hartafdeling van UMC Utrecht redde met een handtekeningenactie. Op de derde plaats, met een bronzen penning, eindigde Marianne Dekker uit Vleuten. Zij sprong in het ijskoude water om een vrouw uit een auto te bevrijden.
Zaterdag is de complete uitreiking te zien op RTV Utrecht. Binnenkort gaat RTV Utrecht op zoek naar de heldendaad van 2010.

Klaske Hofstee Held uit het hart 2009
De negen finalisten van Held uit het hart 2009