Toertochten in regio druk bezocht

REGIO UTRECHT - In onze regio is zaterdag druk geschaatst. Op de twee toertochten die in de regio in Tienhoven en Woudenberg werden gehouden zijn duizenden deelnemers afgekomen.
Op het Henschotermeer bij Woudenberg, schaatsten vandaag 850 deelnemers. Volgens de organisatie zijn er naar schatting 5000 mensen naar het schaatsevenement gekomen.
Enkele deelnemers kwamen ongelukkig ten val, kneusden of hadden een botbreuk. Er deden zich verder geen ernstige ongelukken voor.
Eerder werd al bekend dat op de Plassentocht Breukeleveen in Tienhoven zijn veel schaatsers op afgekomen. Het weer is voor beide toerochten gunstig uitgevallen, doordat er relatief weinig sneeuw is gevallen. Op de Breukeleveens plas en op het Henschotermeer kan tot twee, drie uur in de middag gestart worden.
De KNSB waarschuwde mensen eerder al zich goed voor te bereiden op de tochten, maar verwachte verder weinig problemen op het ijs. De KNSB maakte bekend dat morgen geen toertochten worden georganiseerd.
Het KNMI heeft een voorwaarschuwing afgegeven voor extreem weer. Door de soms krachtige wind in combinatie met sneeuw voelt het aan alsof tien tot 15 graden vriest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.