Lokale ambtenaren willen meer geld

UTRECHT - Provincie- en gemeenteambtenaren en medewerkers van de waterschappen besluiten vandaag of ze actie gaan voeren voor meer geld.
Leden van de vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF overleggen in Utrecht hoe ze hun eis van 1 tot 1,5 procent loonsverhoging kracht bij kunnen zetten. De onderhandelingen over nieuwe cao's voor de provincie- en gemeenteambtenaren zijn stukgelopen en die voor de waterschappen zitten vast.
De ambtenaren denken aan zogenoemde estafetteacties, waarbij manifestaties plaatsvinden op telkens een andere plaats. De acties zijn gepland voor eind deze maand of begin volgende maand.
Splijtzwam in de onderhandelingen is de door de vakbonden geëiste loonsverhoging. De overheden houden vast aan de nullijn. De bonden verwijten de overheden dat ze het sociaal akkoord, dat in het voorjaar vorig jaar werd gesloten tussen werkgevers, vakbeweging en het kabinet, aan hun laars lappen. Daarin is vastgelegd dat in de nieuwe cao de koopkracht zou worden behouden en de inflatie zou worden verwerkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.