Kort nieuws: Vrachtwagen ramt tankstation Wilnis

REGIO - Een vrachtwagen heeft vanmorgen in Wilnis een benzinepomp geramd. De chauffeur reed op de Mijdrechtse Dwarsweg naar Vinkeveen toen hij bij de oprit naar het tankstation slipte. Uit angst voor brand en ontploffingsgevaar werd het tankstation direct afgesloten, maar de pomp bleek niet te lekken.
* Een uitslaande brand heeft zondagmiddag in Nijkerk forse schade aangericht aan een vrijstaande woning aan de Slichtenhorsterweg. De brandweer zette vier blusploegen in. De zolderverdieping brandde geheel uit.
* Vijfentwintig bedrijven in Amersfoort gaan er alles aan doen om medewerkers minder vaak met de auto naar het werk te laten komen. Zo verruimen de bedrijven hun werktijden, maken ze telewerken makkelijker en wordt fietsen gestimuleerd. In totaal moeten zo ongeveer 900 auto's minder in de spits gaan rijden.
* Els Borst heeft afscheid genomen als voorzitter van de Raad van Toezicht van onderzoeksinstituut NIVEL in Utrecht. Borst, die in Bilthoven woont, was tot 2002 minister van Volksgezondheid. Na haar ministerschap kon ze haar wetenschappelijke belangstelling en haar bestuurlijke ervaring combineren bij het NIVEL.
* Amersfoorters die denken vandaag een rondje te rijden op de ijsbaan in de stad, komen bedrogen uit: de ijsbaan is dicht. Volgens de Amersfoortse IJsvereniging heeft het ijs rust nodig na een ongekend druk weekend met meer dan 10.000 schaatsers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.