Kort nieuws: Utrechter mishandelt zijn moeder

REGIO - Een man uit Utrecht is aangehouden voor het mishandelen van zijn moeder. De 45-jarige man ging naar haar woning in Ederveen en duwde haar om onbekende redenen tegen de grond. Later duwde hij haar nog een paar keer. Door de val raakte zijn moeder gewond. De politie werd getipt en nam de Utrechter mee naar het bureau.
* Het 'zoutkaartje' van de NS blijft tot en met vrijdag te koop. Het spoorbedrijf kwam vorige week met het kaartje en speelde daarmee in op het dreigende zouttekort op de snelwegen. Reizigers kunnen met het kaartje doordeweeks in de daluren voordelig reizen. Het gaat om 40 procent korting.
* Nieuwegein gaat verder met de gemeentepagina in de Molenkruier. Het contract is met twee jaar verlengd. De krant wordt goed gelezen en bezorgd en krijgt de voorkeur boven Ons Nieuwegein.
* De politie heeft in Renswoude een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten gingen gistermiddag poolshoogte nemen bij een bedrijf aan de Utrechtseweg en roken een sterke henneplucht. Ze troffen 1100 planten aan én de bijbehorende apparatuur. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.
* Nieuwegein wil het gemeentearchief verplaatsen naar het Utrechts Archief in Utrecht. In het nieuwe gemeentehuis is geen plaats voor archief. Nieuwegein zoekt nu regionale samenwerking om alles goed te bewaren.
* Een automobilist uit Naarden zal zich een ritje langs Hoogland nog lang heugen. Agenten reden gisteravond in een onopvallende politieauto over de A1, toen ze een auto voorbij zagen scheuren. Hij werd geklokt op 190 kilomter per uur. En de 33-jarige man uit Naarden kon direct zijn rijbewijs inleveren.
* Een 31-jarige slachtoffer van inbraak in Zeist, liet het er vannacht niet bij zitten. Hij achtervolgde de 26-jarige inbreker in zijn auto tot aan het politiebureau. Daar werden beide mannen aangehouden omdat niet duidelijk was wie nou wie achtervolgde. Eén agent trok hierbij zijn wapen. Uiteindelijk is de 26-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak. De 31-jarige man moest een slagwapen inleveren en werd aangehouden vanwege bedreiging.
* Nieuwegein gaat dit jaar de hondenpoep aanpakken. De gemeente wil het gedrag van de baasjes veranderen en ook de veldjes beter opruimen. Er komen meer afvalbakken voor de hondenpoep en een hondenuitlaatkaart. Na de zomer gaat de gemeente de veldjes schoonmaken en ook bekeuringen uitdelen voor het poepen op straat.