Succes voor advocaten in moordzaak Dickenslaan

UTRECHT - Nieuwe rechters hebben in een moordzaak in Utrecht een verzoek toegewezen dat hun voorgangers hadden afgewezen: onder anderen twee officieren van justitie moeten als getuige worden gehoord. De twee advocaten, die de 'oude' rechtbank hadden gewraakt, hebben daarmee hun eerste succes geboekt in de rechtszaak, die helemaal opnieuw gedaan moet worden.
De officier van justitie eiste in november levenslang tegen de 27-jarige Leonard S. voor een drugsmoord aan de Dickenslaan in Utrecht. Zijn 21-jarige medeverdachte Cartney K. hoorde zestien jaar cel eisen. De twee
advocaten wilden op dat zeer late moment in de zaak nog getuigen horen, omdat de twee verdachten zijn afgeluisterd en een document daarover niet in het dossier zat. De rechtbank wees dat verzoek af. De advocaten twijfelden daardoor aan de onpartijdigheid van de rechtbank en vroegen om andere rechters. Dat wrakingsverzoek werd toegewezen.
Nieuwe rechters bogen zich over de kwestie. Zij bepaalden dat twee officieren van justitie en een politieman als getuige moeten worden gehoord. De zaak gaat verder op 6 april. De rechtbank heeft vier dagen voor de inhoudelijk behandeling uitgetrokken.