Kort nieuws: Bonnenregen in tram IJsselstein

REGIO - Bij een controleactie op de sneltram in Nieuwegein en IJsselstein heeft de politie 76 bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel was bestemd voor zwartrijders, maar er werden ook bonnen geschreven voor hinderlijk gedrag. De politie werkte bij de actie samen met opsporingsambtenaren van vervoersbedrijf Connexxion.
* De makelaardij heeft het afgelopen jaar zware klappen moeten verwerken. In totaal hebben sinds de crisis bijna 140 NVM-kantoren hun deuren moeten sluiten. Meer dan 2000 medewerkers verloren hun baan.
* Het Spoorwegmuseum heeft vorig jaar iets meer dan 300.000 bezoekers getrokken. Dat is een dikke 10.000 minder dan het jaar ervoor. Hoogtepunt van 2009 was het Thomas Weekend met 15.000 bezoekers. Teleurstelling werd Winter Station, dat door het winterweer slecht werd bezocht.
* In Leersum heeft een bejaarde vrouw zich laten misleiden door een oplichter. De man vertelde de 72-jarige vrouw aan de deur dat ze geëvacueerd moest worden vanwege explosiegevaar. In alle consternatie wist hij zich bovendien naar binnen te praten en een portemonnee te stelen. De vrouw heeft uiteindelijk aangifte gedaan.
* In de Utrechtse Hildebrandstraat zijn meerdere auto's vernield. Een groep jongeren werd daarbij gezien door getuigen. De eigenaar van één van de auto's kon na een korte achtervolging een 15-jarige jongen in zijn kraag grijpen en overdragen aan de politie. De jongen zegt niets met de vernielingen te maken te hebben, de politie onderzoekt dat nu.
* De politie heeft een 46-jarige man uit Baarn aangehouden voor roekeloos rijden. Hij zou een andere automobilist meerdere malen hebben bedreigd door vlak langs hem te rijden. Woensdag gebeurde dat opnieuw, waarbij het slachtoffer maar net op tijd opzij kon springen.
* In de Utrechtse binnenstad is de brandweer vanochtend uitgerukt voor een keukenbrand in de Drieharingstraat. Het vuur woedde waarschijnlijk in een afvoer van het restaurant. De brandweer moest veel sloopwerk verrichten om erbij te kunnen. De Drieharingstraat werd ondertussen afgezet.
* Imtech heeft een grote order in de wacht gesleept. De technisch dienstverlener gaat voor 130 miljoen euro het klimaat regelen op de nieuwe vliegdekschepen van de Britse marine. Dit is een klus die Imtech eerder leverde bij de fregatten van Nederland, Spanje, Engeland en Australië.
* In de Utrechtse wijk Lombok zijn twee kentekendieven aangehouden. De twee zaten in een auto en een tipgever vond dat verdacht. De politie vond het duo in de Abel Tasmanstraat. De auto waarin ze zaten bleek gestolen. In de achterbak lagen kentekenplaten die hoorden bij een auto die in de buurt stond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.