Driehonderd mensen op bijeenkomst Culemborg

CULEMBORG - Ongeveer driehonderd mensen hebben zaterdag in Culemborg een bijeenkomst bijgewoond voor bewoners van de door rellen geteisterde wijk Terweijde.
Burgemeester Roland van Schelven toonde zich ,,bijzonder blij'' met de opkomst en liet weten dat de politie maandag bekijkt of het aantal ME'ers in de wijk kan worden teruggebracht. Net als de burgemeester toonden vertegenwoordigers van de Molukse en de Marokkaanse gemeenschap zich tevreden na afloop van de besloten bijeenkomst.
In de wijk is het al maandenlang onrustig door wrijving tussen Molukse en Marokkaanse jongeren. Rond de jaarwisseling kwam het tot rellen en werd onder andere een 48-jarige wijkbewoner ernstig mishandeld en werd een balk door de ruit van zijn woonkamer gegooid. Bij elkaar hield de politie dertig mensen aan, van wie er nog vijf worden vastgehouden.
Sinds de jaarwisseling geldt een samenscholingsverbod in de wijk voor vier of meer personen. De politie is er elke dag nadrukkelijk op straat aanwezig, onder meer met leden van de mobiele eenheid.
De bijeenkomst begon overigens met een minuut stilte voor de slachtoffers in Haïti.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.