Topdrukte bij wasstraten door dooi

REGIO - Veel Nederlanders hebben dit weekeinde het vuil en de zoutresten van de afgelopen vorstperiode van de auto gespoeld. Een BOVAG-woordvoerder meldde zondag dat er in het hele land bij wasstraten topdrukte heerste.
Hoeveel auto's een wasbeurt hebben gehad, is niet te zeggen. Bij MacCarwash autowasbedrijf in Amersfoort, dat een capaciteit heeft van 150 wagens per uur, heeft zaterdag de hele dag een rij gestaan, zei Willem Goedhart tegen de BOVAG. ,,Dit weekeinde slaat alles, ik heb het nog nooit zo druk gehad."
In Aalsmeer bij Loogman tanken & wassen liep het vrijdag al storm. ,,Alsof mensen wat eerder vrij namen om de auto te wassen. Tijdens het wachten hadden de mensen het over de pekel op de weg en hoe slecht dat is voor de auto.''
De ingetreden dooi is volgens de BOVAG voor veel mensen aanleiding voor een bezoek aan de wasstraat. Zij konden namelijk de afgelopen weken aan de zwarte sneeuwresten langs de weg goed zien hoe vies het eigenlijk is op de weg, aldus de woordvoerder.
Bij BOVAG zijn 175 autowascentra aangesloten. Daarnaast is er nog een groot aantal wasstraten, bijvoorbeeld bij tankstations, dat niet bij de organisatie is aangesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.