Kort nieuws: Zeister burgemeester krijgt held op bezoek

REGIO - De Boekenbon blijft ongekend populair als cadeau. Ondanks de economische crisis zag het Bilthovense bedrijf achter de bon de omzet met ruim 2,5 procent stijgen. Nederlanders kochten het afgelopen jaar voor bijna 36 miljoen euro aan Boekenbonnen.
* Meisjes met veel geheimen hebben een slechte relatie met hun ouders. De Universiteit Utrecht heeft daar vier jaar onderzoek naar gedaan. Opvallend is dat dat niet voor jongens geldt. Meisjes hebben een intiemere relatie met hun ouders dan jongens. Meer dan 300 families zijn onderzocht.
* Met een snelheid van bijna 160 kilometer per uur werd een 25-jarige man ter hoogte van Breukelen van de snelweg gehaald. De man uit Rijen reed 69 kilometer per uur harder dan de toegestane snelheid. Zijn rijbewijs werd afgepakt en er is proces-verbaal opgemaakt.
* Burgemeester Jansen van Zeist krijgt vandaag bijzonder bezoek. Na schooltijd komt de 10-jarige Lisette op de thee om te vertellen over haar heldendaad van afgelopen vrijdag. Het meisje zag vrijdag in de buurt van haar huis dat een vrouw in het water lag en belde direct 112. Daardoor kon de vrouw op tijd gered worden.
* In Utrecht zijn vier mannen aangehouden voor het stelen van een auto. Een getuige zag de vier om een auto staan op de Lamerislaan en belde de politie. Bij het zien van de politie probeerde het viertal te vluchten, maar dat lukte niet. Zowel de mannen als de auto gingen mee naar het bureau.
* De gemeente Wijdemeren maakt het dit jaar voor één keer mogelijk om op zondag te trouwen. De gemeente maakt een uitzondering voor 10 oktober, omdat veel mensen op 10-10-2010 willen trouwen. De gemeente heeft daarvoor vijftien plekken beschikbaar.
* Onderzoekers van het UMC Utrecht hebben een manier gevonden om een maag na te maken. Ze doen dat met stamcellen die in het lab kunnen uitgroeien tot een mini-maag. De mini-maag maakt het mogelijk om maagkanker beter te onderzoeken en in de toekomst kan zelfs beschadigd maagweefsel worden vervangen.
* Langs de Weg der Verenigde Naties en de Martin Luther Kinglaan in Utrecht worden sinds vandaag kabels en leidingen verlegd. De werkzaamheden zijn nodig omdat de verkeerssituatie bij het 24-Oktoberplein ingrijpend veranderd. Fietsers worden nu tijdelijk omgeleid maar voor het autoverkeer valt de vertraging mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.