Auto beschoten op A2 na 'verkeerde blik'

PROVINCIE UTRECHT - Op de A2 is gisteravond een auto beschoten tussen Nieuwegein en Vianen. Een raam ging kapot, maar het echtpaar in de wagen bleef ongedeerd.
Rond 19.30 uur reed een 60-jarige automobilist uit Haaren met zijn 57-jarige vrouw over de A2 richting Den Bosch. Tussen de afslag Nieuwegein en afslag Vianen haalden ze een auto in. De vrouw keek zonder enige aanleiding naar de bestuurder van de auto, maar zag direct dat dit niet in goede aarde viel en keek de andere kant op.

KNAL

Vlak daarna hoorden de automobilist en zijn vrouw een knal, zagen dat de ruit van het rechter voorportier versplinterde en de splinters de auto inwaaiden. De auto die ze aan het inhalen waren, veranderde plotseling van rijstrook, nam de afslag Vianen en ging harder rijden. Het echtpaar was er meteen van overtuigd dat zij vanuit de auto waren beschoten.

112

De automobilist ging achter de auto aan, seinde met zijn groot licht, maar de bestuurder stopte niet en sloeg onder aan de afslag linksaf en reed met hoge snelheid richting het centrum van Vianen. De geschrokken automobilist stopte bij het Van der Valkmotel en belde 112.

BUKS OF KATAPULT

Agenten onderzochten de auto van de 60-jarige automobilist. Daarbij werd niets aangetroffen. Gezien de schade is er niet met een vuurwapen, maar mogelijk met een luchtbuks of een katapult geschoten.

AUTO GEVONDEN

Agenten stelden aan de hand van het kenteken een onderzoek in Vianen in. Daarbij troffen zij de auto aan, maar er zaten geen personen meer in. De wagen is in beslag genomen en de politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.