Kort nieuws: Restaurantbrand centrum Utrecht

REGIO - In restaurant Mammoni bij Achter Clarenburg in Utrecht heeft korte tijd brand gewoed. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in het plafond van de keuken op de eerste etage. Het vuur kon snel worden geblust door de bezoekers. De brandweer hoefde alleen nog na te blussen en te ventileren.
* De politie heeft vier fietsendieven uit Harmelen en Woerden opgepakt. Eind november deed een vrouw uit Harmelen aangifte van diefstal van haar fiets. Vervolgens is de vrouw zelf op zoek gegaan naar haar gestolen fiets en betrapte twee verdachten. Na onderzoek kwam de politie uit bij de vier jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. De jongens bekende in totaal 18 fietsen en 1 bromfiets te hebben gestolen.
* De politie in Kamerik zoekt getuigen die meer weten van drie woninginbraken in het dorp, vorige week. Dat gebeurde aan de Houtkade, Van Teylingenweg en Meidoornlaan. De politie weet niet veel meer dan dat een man zonder jas, met een witte trui en donkere broek aan, zich verdacht gedroeg aan de Houtkade.
* De schapen die dit voorjaar de voormalige vliegbasis Soesterberg gaan begrazen, komen nog deze maand aan. De kudde Veluwse heideschapen zal op 28 januari haar intrek nemen in een oude straaljagerloods. De schapen zijn allemaal ingeënt tegen de Q-koorts en zullen dit voorjaar dus veilig kunnen lammeren.
* De Vogelbescherming Nederland uit Zeist vraagt mensen om dit weekend mee te doen aan de Nationale Tuinvogeltelling. Deelnemers moeten dan een half uur lang alle vogels, die ze in hun tuin of op hun balkon zien, doorgeven op de website www.tuinvogeltelling.nl. De verzamelde gegevens worden gebruikt voor onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.