Simonis bezoekt woensdag Tweede Kamer

UTRECHT - Kardinaal Ad Simonis, tot eind 2007 aartsbisschop van Utrecht, brengt woensdag een bezoek aan de Tweede Kamer. Hij heeft onder andere een gesprek met Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.
Simonis is uitgenodigd door CDA-Kamerlid Hein Pieper. Ze zijn goede bekenden, zei dinsdag een fractiewoordvoerder. Verbeets woordvoerder zei dat Pieper de voorzitter had gevraagd of zij Simonis wilde ontvangen. ,,Die heeft ja gezegd. Het gebeurt wel vaker dat zij bezoekers ontvangt als dat past in haar agenda.''
Pieper, die theologie heeft gestudeerd, zit nog geen jaar in het parlement. Hij was daarvoor directeur van enkele katholieke organisaties waaronder het Verband Katholieke Maatschappelijke Organisaties. Bij de Kamerverkiezingen in 2006 stond hij op de 53e plaats, te laag om direct te worden gekozen. Door het vertrek van Jos Hessels werd hij in maart vorig jaar alsnog Kamerlid. Pieper houdt zich onder andere bezig met armoedebestrijding.
Kardinaal Simonis was tussen 1983 en eind 2007 aartsbisschop van Utrecht en vervulde daarmee de belangrijkste functie binnen de Rooms-Katholieke kerk in Nederland. Hij is sinds 1985 kardinaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.