Acht tips over bloederige overval Nijkerk

NIJKERK - Het rechercheteam dat de gewelddadige overval onderzoekt op een 63-jarige Nijkerker heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht 8 tips binnengekregen. De tips worden de komende dagen door het team onderzocht op bruikbaarheid.
Het slachtoffer werd op 21 oktober omstreeks 23.00 uur zwaargewond aangetroffen in zijn woning aan de Havenstraat. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Wel gaat de politie uit van een misdrijf. Een 25-koppig rechercheteam onderzoekt het misdrijf en deed in de uitzending van Opsporing Verzocht een beroep op eventuele getuigen.
Nieuwe details
In de uitzending werd een reconstructie getoond. Ook werden nieuwe details van het onderzoek prijsgegeven. Zo vraagt het rechercheteam aandacht voor een witte of lichtkleurige bestelbus die de avond van het misdrijf onder verdachte omstandigheden in de omgeving van de Havenstraat is gezien. Ook is zij op zoek naar een jongeman die de bewuste avond omstreeks 22.30 uur bellend is gezien voor de woning van het slachtoffer.
Het signalement van deze man luidt als volgt:
- een blanke man
- ongeveer 20-25 jaar oud
- rond de 1.80 – 1.85 meter lang
- een normaal postuur
- gekleed in een lichtgekleurd vest of trui met capuchon.
Beloning
Door de hoofdofficier van justitie is een beloning uitgeloofd van 7500 euro voor de tip die leidt tot het oplossen van de zaak.