Kort nieuws: Weer autobrand Nieuwegein

REGIO - In Nieuwegein is woensdagnacht weer een auto uitgebrand. Om tien voor vier kregen politie en brandweer de melding vanaf het Helmkruid, maar tien minuten later was de wagen al verloren. Gezien de aangetroffen sporen is de auto vrijwel zeker aangestoken. Er worden de afgelopen maanden opvallend veel auto's in brand gestoken in Nieuwegein. Of sprake is van één dader is nog de vraag.
* Bij een ongeluk in Ede is een fietser ernstig gewond geraakt. De 77-jarige vrouw werd op de Laan 1933 over het hoofd gezien door een 80-jarige automobiliste, die van links kwam. De fietser kwam klem te zitten onder de auto en is door de hulpdiensten bevrijd en met spoed overgebracht naar het UMC Utrecht.
* In Veenendaal is een 19-jarige man op heterdaad betrapt bij een inbraak. Hij liep met een televisie over de Patrimoniumlaan waarop een getuige de politie belde. Na een korte zoektocht werden niet alleen de inbreker, maar ook zijn gereedschap en buit gevonden.
* Bij een grote politiecontrole in De Ronde Venen zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven. De agenten stonden vooral geposteerd bij scholen en letten op het dragen van de gordel, snelheid, parkeren en het geven van voorrang. Op de provinciale weg liep een automobilist tegen de lamp met een rijbewijs dat al veertien jaar verlopen was.
* Er wordt voorlopig niet verder gebouwd aan het nieuwe winkelcentrum in Vathorst in Amersfoort. De crisis op de woningmarkt is de oorzaak. Vorig jaar werd het eerste deel van het centrum opgeleverd met 30 winkels. Meer zit er voorlopig blijkbaar niet in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.