Goedgeklede laptopdieven lopen tegen de lamp

DEN HAAG - De politie heeft twee Hagenaars van 41 en 42 jaar oud aangehouden die ervan worden verdacht dat zij vorig jaar laptops hebben gestolen bij meer dan twintig bedrijven, onder meer in Utrecht.
De dieven gingen netjes gekleed en veelal tijdens de lunchpauze bij bedrijven naar binnen. Vervolgens namen zij laptops mee in zelf meegebrachte tassen. In de meeste gevallen werden zij door hun nette voorkomen niet opgemerkt door medewerkers van de betreffende bedrijven. Maar zij werden wel gefilmd door beveiligingscamera's.
Na een reeks aangiften uit de regio's Haaglanden en Hollands Midden, maar ook uit onder meer Utrecht, Waalwijk en Breda, stelde de politie een onderzoek in. Agenten uit Rijswijk en Den Haag herkenden de mannen van de beveiligingsbeelden, waarop de verdachten werden aangehouden.
De politie heeft huiszoeking gedaan in een woning in Den Haag, maar geen gestolen laptops aangetroffen. Beide verdachten zijn vorige week voorgeleid. De 41-jarige man is toen in bewaring gesteld. Zijn voorarrest is deze week met drie weken verlengd.
De inbewaringstelling van de 42-jarige verdachte is vorige week geschorst. De man zit echter nog wel vast omdat hij nog een celstraf van vijftig dagen uit moest zitten wegens een eerdere diefstal van een laptop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.