Spanning stijgt voor Sophie 'Mary Poppins' Veldhuizen

HILVERSUM - De spanning stijgt voor de 27-jarige Baarnse Sophie Veldhuizen. In Studio 24 in Hilversum, dezelfde studio van de tv-actie Nederland helpt Haïti, valt vanavond de beslissing wie de felbegeerde hoofdrol krijgt in de nieuwe musical Mary Poppins.
In de AVRO-show Op zoek naar Mary Poppins neemt de Baarnse het op tegen Noortje Herlaar (25) en Rosalie de Jong (25). De drie potentiële gouvernantes zijn gekozen uit twaalfhonderd kandidaten. Ze overleefden een theaterronde en volgden workshops van Willem Nijholt, Pia Douwes en Thom Hoffman alvorens de liveshows op 6 december begonnen. Het lied Supercalifragilisticexpialidocious kunnen ze inmiddels dromen.
Sophie speelde Hodel in Anatevka en deed eerder mee aan Op Zoek Naar Evita. Rosalie trad op in High School Musical. Noortje speelde eerder de rol van Lisa Houseman in Dirty Dancing.
Mary Poppins, het paradepaardje van Joop van den Ende Theaterproducties, gaat op 11 april in première in Scheveningen. Overige rollen zijn weggelegd voor Hugo Haenen en Maike Boerdam (George en Winifred Banks). William Spaaij speelt Bert de Schoorsteenveger. Marjolijn Touw speelt nanny Miss Andrew, de strenge en onverbiddelijke voorgangster van de veel kleurrijkere Poppins.