Nieuwegein zoekt nieuwe plek afgebrand Bouwgein

NIEUWEGEIN - Nieuwegein is op zoek naar nieuwe locaties voor de activiteiten van Stichting Bouwgein.
Het activiteitencentrum aan de Hoveniersweide is vannacht volledig afgebrand, zes maanden nadat de bouwspeeltuin van Bouwgein is heropend.
Burgemeester De Vos heeft vanmorgen direct een bezoek gebracht aan de vrijwilligers van Bouwgein om ze een hart onder de riem te steken.
Bouwgein bood onder meer onderdak aan kinderopvang en buitenschoolse opvang en die faciliteiten moeten zo snel mogelijk op een andere plek worden voortgezet. De politie vermoedt brandstichting.

BRAND IN BOUWGEIN

De melding van de uitslaande vlammen aan de Hoveniersweide kwam rond 4.00 uur vanmorgen binnen. Even voor 5.30 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het gebouw van Bouwgein, met zes zalen en een keuken op een totale oppervlakte van 500 vierkante meter, was niet meer te redden. De brandweer liet het gecontroleerd uitbranden.
De bouwspeeltuin van Bouwgein werd afgelopen zomer na een grote renovatie heropend. In oktober won de speeltuin een prijs van 10.000 euro in een wedstrijd van de Rabobank voor regionale projecten. In het gebouw was sinds drie weken ook een kinderopvang gevestigd. Ook de naschoolse opvang in het centrum moet op zoek naar nieuw onderdak.
Stichting Bouwgein wordt niet gesubsidieerd door de gemeente en draait voor een groot deel op vrijwilligers en sponsors. Verslaggever Ulrike Nagel sprak vanmorgen bij de brand onder meer met stichtingsvoorzitter Martin Koot, die met andere toegestroomde vrijwilligers verslagen moest toekijken hoe het werk van vijf jaar in vlammen op ging.

Verslaggever Ulrike Nagel bij brand Bouwgein -1
Verslaggever Ulrike Nagel bij brand Bouwgein -2
Verslaggever Ulrike Nagel bij brand Bouwgein -3
Bouwgein Nieuwegein brandt af -1
Bouwgein Nieuwegein brandt af -2
Kinderopvang Nieuwegein verdwijnt in de vlammen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.