Culemborg heft noodverordening op

CULEMBORG - De burgemeester van Culemborg heeft de noodverordening in de wijk Terweijde opgeheven. In plaats daarvan heeft hij een samenscholingsverbod ingesteld voor de duur van zes maanden.
Het verbod is bedoeld om in een zo vroeg mogelijk stadium op te kunnen treden tegen overlast en criminaliteit door jongeren. Het is verboden om met meer dan vier personen bij elkaar te staan. Verder is afgesproken dat er een bewonersoverleg komt voor Terweijde en buurtveiligheidsteams die in de wijk gaan surveilleren en raddraaiers aanspreken op hun gedrag.
In Culemborg is het lang onrustig geweest na diverse ongeregeldheden tussen groepen Marokkaanse en Molukse dorpsbewoners. De noodverordening werd ingesteld op 4 januari voor de onrustige wijk Terweijde.
De problemen speelden voornamelijk in de Diepenbrockstraat. Daar werden na de problemen betonafzettingen neergezet. Later werden die vervangen door plantenbakken. Ook de mobiele eenheid is de laatste weken langzamerhand uit de wijk teruggetrokken. Wel surveilleren er extra agenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.