Kort nieuws: Glasvezelnetwerk in Houten

REGIO - Houten geeft vandaag officieel het startsein voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Daarmee krijgen alle inwoners de gelegenheid om supersnel te internetten.
* De PvdA in Amersfoort vindt dat het fietspad van Amersfoort naar Hooglanderveen zo snel mogelijk open moet. De fietsverbinding langs het spoor is al ruim anderhalf jaar gesloten in verband met de bouw van een geluidscherm. Volgens raadslid Van Rooijen is dat te lang voor een hoofdroute en vraagt het Amersfoortse college om uitleg.
* Acht leerlingen van het Revius Lyceum in Doorn gaan op bezoek bij de eerste president van Europa Herman van Rompuy. Samen met ruim 100 andere Nederlandse en Vlaamse scholieren hebben ze meegedaan aan een reeks debatten rond het Verdrag van Lissabon. De leerlingen praten met Van Rompuy over hoe burgers meer bij de Europese Unie betrokken kunnen worden.
* De plannen voor industriegebied De Plantage in Leusden zijn klaar. Leusden heeft een projectontwikkelaar gevonden die tussen de Groene Zoom en Ursulineweg 18.000 vierkante meter kantoorruimte gaat realiseren.
* De gemeente Amersfoort maakt zich zorgen over het aantal branddeuren die in veel panden openstaan. Dat ondermijnt de brandveiligheid. Amersfoort gaat nu stickers uitdelen die op de deuren moeten worden geplakt om ondernemers te helpen herinneren dat de deuren dicht moeten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.