Utrecht begint met verkiezingsdebatten

UTRECHT - Utrechtse politici hebben het eerste grote verkiezingsdebat gehouden. De aftrap was in Leidsche Rijn en ging over de problemen in de nieuwbouwwijk.
Aan het debat deden 12 politieke partijen mee. In totaal kwamen zo'n dertig politici opdagen om voor zeventig man publiek hun standpunten te verdedigen. Dat waren veel te veel deelnemers, aldus D66, want een boel van die nieuwe partijen komen niet in de gemeenteraad.
Voor partijen als Trots op Utrecht en de Partij van de Eenvoud was de bijeenkomst een primeur. Zij gingen voor het eerst in debat over de Utrechtse problemen.
De PVU van Wim Vreeswijk maakte een terugkeer in de politiek. Zijn partij zorgde aan het einde van de avond zelfs nog voor een debat over zijn rechtse gedachtengoed. Hij zou groepen uitsluiten en mensen tegen elkaar opzetten. Volgens Vreeswijk was dit onzin: "Als mensen meedoen, economisch actief zijn en kiezen voor het Nederlanderschap is het prima."
De rest van het debat werd vooral gesproken over cultuur in Leidsche Rijn. Of liever: het gebrek eraan. De partijen waren het erover eens dat Leidsche Rijn snel een weekmarkt moet krijgen. Ook de komst van de nieuwe Schouwburg XL werd door allen als iets goeds gezien.
Er komen nog meer debatten aan in aanloop naar de verkiezingen over 5 weken. RTV Utrecht peilde de stemming.

Utrecht begint met verkiezingsdebatten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.