Kort nieuws: Duitsers willen fietsen stelen

REGIO - * Twee Duitsers van 42 en 53 jaar probeerden woensdagmiddag in Amersfoort een fiets te stelen. Agenten zagen het duo bezig toen deze de fiets in de kofferbak van een auto legden. Controle wees uit dat het rijwiel net was gestolen. De fiets was nog niet als gestolen aangegeven.
* Burgemeester Wolfsen en een aantal wethouders uit Utrecht lezen vandaag en zaterdag voor in de bibliotheek.
De voorleessessie is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen die vorige week begonnen en die nog tot zaterdag duren. Zo'n 1600 peuters komen met hun leidsters naar de verhalen luisteren.
* In Amersfoort hebben omstanders voorkomen, dat een 12-jarige jongen werd beroofd. De jongen liep gistermiddag over het fietspad aan het Jan van Riebeeckpad. Daar werd hij tegengehouden door een andere jongen, die hem bedreigde. Omstanders schoten te hulp, de bedeiger sloeg vervolgens op de vlucht.
* De Utrechtse politie heeft vijf jongeren aangehouden voor een inbraak. Een oplettende getuige belde de politie, die vervolgens snel ter plaatse was op de Van Eysingalaan. Daar zagen ze hoe één van de inbrekers via het balkon probeerde te vluchten, maar de agenten waren hem te snel af. Datzelfde geldt voor vier van zijn vrienden, die op de uitkijk stonden.
*Lopik wil gemeentenieuws makkelijker bij de burger krijgen. Daarom verstuurt de gemeente nu per e-mail besluiten die de gemeente neemt, bijvoorbeeld het afgeven van bouw- en sloopvergunningen. De dienst is te vinden op overheid.nl
*In Kamerik heeft de politie vannacht twee autokrakers op heterdaad betrapt. Na een melding zagen agenten in de Berkenlaan twee mannen wegrennen. Een achtervolging mocht niet baten. Het verdachte duo bleek een auto gekraakt te hebben, maar moest de buit én hun eigen auto achterlaten. Die auto is in beslag genomen.
* In Amersfoort is een vermoedelijke inbreker opgepakt De jongen en zijn collega werden gestoord, toen zij bezig waren in te breken in een huis aan het Groene Schaap. Agenten achtervolgden hen door brandgangen en uiteindelijk werd een 15-jarige Amersfoorter gepakt. De politie zoekt nog naar de tweede verdachte.
* Jonge vandalen in Houten. Drie jongens van 9 en 10 jaar hebben bekend dat zij banden hebben lek-gestoken van auto's en fietsen. Ook sneden ze sinds augustus vorig jaar fiets-zadels kapot en gooiden ze van tientallen fietsen de ventielen weg. De politie overlegt nu met hun ouders, over hoe de schade aan de gedupeerden kan worden vergoed.