Kort nieuws: Zonnecellen op perron Utrecht

REGIO - Spoor 5 op station Utrecht Centraal is vanaf volgende week buiten dienst. Prorail begint dan met het vervangen van de perronkappen.
Boven de perrons komen glazen kappen te hangen die voorzien zijn van zonnecellen. De kappen wekken zo de stroom op die nodig is voor de roltrappen en de verlichting. Daarnaast krijgt het perron zelf een opknapbeurt en wordt de bouw van de nieuwe stationshal voorbereid. Het perron is zeker een half jaar dicht; daarna zijn de andere perrons aan de beurt.
* Mustafa Marghadi maakt maandag zijn debuut als presentator van het kinderprogramma Klokhuis van de NPS.
De 26-jarige Utrechter studeerde journalistiek en werkte eerder bij RTV Utrecht. Hij is niet de eerste collega die naar de jeugdprogramma's van Zapp vertrekt, Rozemarijn Moggré van UVandaag presenteert al twee jaar het Jeugdjournaal.
* Een nieuwe techniek waardoor slechtzienden toch auto kunnen blijven rijden is in de prijzen gevallen. De prijs werd uitgereikt op de ZieZo Beurs in Houten, een beurs rond hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Voor de prijs waren ook een digitaal levensboek en een speciale voorleesloep genomineerd.
* De sloop van het voormalige Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht veroorzaakt in het vervolg minder lawaai. Dat zegt de gemeente. Uit onderzoek blijkt dat de sloophamer die tot nu toe werd gebruikt veel te luidruchtig was. De meter dikke betonnen ondervloer van het pand wordt nu op een andere manier gesloopt.
* In Utrecht is een autokraker opgepakt. De 36-jarige verdachte werd gisteravond door een voorbijganger betrapt in een andermans auto op de Eisenhowerlaan. De man bekende dat hij nog een auto had opengebroken.