Nieuwegeiner is langstzittende raadslid

NIEUWEGEIN - De 77-jarige Job Hoegée uit Nieuwegein is het langstzittende raadslid in Nederland en heeft zich wederom verkiesbaar gesteld.
Als het aan de SGP-politicus met 51 ononderbroken jaren in de gemeenteraad ligt, plakt hij er na 3 maart nog eens vier jaar aan vast.
"Ik sta elke morgen om 9 uur in de werkplaats van mijn fietsenzaak en zolang ik dat nog kan, kan ik ook wel in de gemeenteraad plaatsnemen", stelt de nestor van de Nieuwegeinse politiek.
In 1958 begon Hoegée op zijn 26e als jongste raadslid van het land in de lokale politiek van het dorp Vreeswijk, nu onderdeel van de gemeente Nieuwegein: "Ik ben inmiddels tien burgemeesters verder."

FOLDERS

Het raadslid heeft er nog steeds zin in, maar doet niet mee aan de moderne manier van campagnevoeren. "We hebben wel posters en folders, maar ik ga niet de straat op om ze uit te delen. De mensen komen naar mij toe met hun problemen. Zo is het altijd gegaan", zegt hij.
" Ik ben echt een bekende Nieuwegeiner. In mijn fietsenzaak komen mensen al jaren bij me langs met hun vragen en problemen. Dus ik heb altijd erg dicht bij de mensen gestaan. Dat is, denk ik, mijn geheim", zegt Hoegée.

HARDER

Hij vindt dat er veel veranderd is in de politiek. "Het is harder geworden. Vroeger werd je raadslid om de

gemeenschap van dienst te zijn. Nu zijn politici elkaar vliegen aan het afvangen. Het gaat er feller aan toe. Als nestor van het stel tik ik regelmatig iemand op zijn vingers."
Volgens Hoegée is een goed raadslid iemand die betrokken is bij de gemeenschap en de medemens. "Niet je suf studeren op dikke rapporten. Het gaat om de krenten uit de pap; die moet je kunnen bediscussiëren. En vooral in het achterhoofd houden dat je beslist over gemeenschapsgeld dat niet zomaar over de balk gesmeten dient te worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.