Kort nieuws: Vrouw in woning van tas beroofd

REGIO - Bij een huis aan de Middelmonde in Nieuwegein hebben vrijdagmiddag twee nog onbekende mannen een vrouw beroofd.
De twee belden aan en nadat de vrouw had opengedaan werd ze door een belager vastgepakt en pakte de tweede man haar tas. Daarna verdween het criminele duo. De politie heeft de zaak in onderzoek.
* De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige scooterrijder van de A1 gehaald. De tiener uit Hoogland reed ook nog eens zonder licht. Hij kreeg een boete.
* Politieagenten die de camera's in Maarssen in de gaten hielden op zaterdagmorgen, zagen een bebloede man op de Schippersgracht in beeld voorbij lopen. Agenten die ter plaatse gingen troffen een 25-jarige man uit Maarsen aan, die vertelde dat hij door een 29-jarige plaatsgenoot was mishandeld. Die was nog in de buurt en kon direct worden ingerekend.
* In IJsselstein heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag vlak na twaalf uur twee personen van 17 en 20 jaar oud opgepakt die een auto wilden stelen. Een getuige zag de twee bezig aan de Koningin Julianalaan en belde de poltie.
* Twee mannen die zaterdagnacht rond 01.00 uur een ruit intikten op de Prins Frederiklaan in Amersfoort, konden niet snel genoeg wegkomen toen de politie hen betrapte. De mannen wisten eerst wel weg te vluchten, maar toen ze naar een auto liepen op de Anna Paulownalaan, konden de twee Amersfoorters van 23 en 26 jaar worden opgepakt. Een politiehond vond een betonschaar. Die is in beslag genomen.
* De politie in Houten wil meer weten over een brand in een kliko. De kliko viel brandend en wel tegen een auto aan, die vervolgens volledig in vlammen opging. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en hoopt dat getuigen zich melden die weten wie dat heeft gedaan.
* Een amokmaker heeft de politie in Veenendaal flink wat werk bezorgd. De 21-jarige man had zondagmorgen op de Markt meerdere mensen geslagen en toen de politie hem wilde aanhouden gaf hij een agent een kopstoot. De man is met geweld ingerekend en ingesloten.
* Een jongen met kort blond haar heeft zaterdagavond rond 23.15 uur bij de Daalsetunnel in Utrecht een vrouw beroofd van haar tas. De berover is ontkomen. De politie hoopt op tips van getuigen.
* In Utrecht is een bejaarde man aangehouden wegens mishandeling. De man had iemand een tand door de lip geslagen, volgens eigen zeggen omdat die zat de rommelen aan zijn fietsventiel. De 75-jarige man is meegenomen naar het bureau maar mocht na verhoor weer naar huis.