Kort nieuws: Ex draait door bij voordeur

PROVINCIE UTRECHT - In Houten was een man zo geëmotioneerd na een ruzie met zijn ex-vriendin dat hij besloot haar deur te barricaderen met fietsen. Sommige fietsen raakten daarbij beschadigd. Agenten die op het rumoer op de Stellingmolen waren afgestuurd hebben de 32-jarige Houtenaar aangehouden.
* Een 19-jarige man in Utrecht die het nodig vond agenten te beledigen is hiervoor aangehouden.De Utrechter begon de dienders uit te schelden nadat deze een auto hadden gecontroleerd op de Bernadottelaan.
* Bepaalde tropische bomen helpen extra tegen het broeikas-effect. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Vier tropische boomsoorten zijn de afgelopen twee eeuwen sneller gaan groeien. Dat is te zien aan de jaarringen in de stam. Het zorgt ervoor dat de bomen relatief meer CO2 kunnen opnemen.
* De Unie van Vestingsteden langs de Hollandse IJssel krijgt 30.000 euro subsidie van de provincie Zuid-Holland. Het geld is bestemd voor het culturele zomerfestival 'Leger langs de waterlinies'. Met het jaarlijke festival hopen de oude vestingsteden als Woerden en Oudewater het toerisme in de regio te stimuleren.
* Utrecht start met de gescheiden inzameling van plastic. Inwoners kunnen vanaf nu met hun plastic afval terecht bij de negenentwintig verzamelpunten in de stad. Daar zijn nu speciale containers geplaatst voor het plastic. De gescheiden inzameling duurt voorlopig twee jaar. Daarna wordt bekeken hoe succesvol het nieuwe afvalbeleid is.