Studenten mijden harde confrontatie niet

UTRECHT - De studenten die het bestuursgebouw in Utrecht hebben bezet, gaan een harde confrontatie met de ME niet uit de weg. Dat vertelden ze vanmiddag aan een verslaggever van RTV Utrecht.
De actievoerders zitten al sinds maandagochtend in het pand op de Uithof. Dinsdag kregen zij steun uit Amsterdam. Vannacht is een groepje Amsterdamse studenten naar Utrecht gereisd, om de circa dertig studenten te steunen die sinds maandagochtend het bestuursgebouw van de Universiteit Utrecht bezetten.
De Amsterdamse studenten zullen vandaag voor het gebouw meeprotesteren. De inzet is een stop op de bezuinigingen door de politiek, meer inspraak in het universiteitsbestuur en het behouden van onafhankelijke media, zoals het U-blad, dat volgens de studenten niet alleen digitaal, maar ook op papier moet blijven verschijnen.
De universiteit heeft laten weten niet op de eisen in te gaan. De onderwijsinstelling noemt het onacceptabel dat medewerkers door de actie worden gehinderd om aan het werk te gaan. Wel erkent het bestuur dat er de afgelopen jaren veel bezuinigd is in het hoger onderwijs.
Presentator Babette Alma van Utrecht is Wakker sprak vanmorgen met zowel de actievoerders als een woordvoerder van het universiteitsbestuur. Beluister de gesprekken hieronder.

Bestuur bezette universiteit gaat niet op eisen in
Bezetters universiteit niet tevreden met verklaring bestuur
RTV Utrecht bezoekt de studenten in het bezette pand