Kort nieuws: Pokeraar wint ton in Utrechts toernooi

REGIO - Het pokertoernooi Dom Classics in Utrecht is gewonnen door pokerspeler Paul Berende. De Bredanaar ging naar huis met een prijs van 100.000 euro. In totaal was er bijna 800.000 euro aan prijzengeld te verdienen. Het toernooi behoort tot de top-3 van grootste pokertoernooien in Nederland.
* In Utrecht zijn een auto en een stadbus op elkaar geklapt. Op de Churchilllaan stak de automobilist de busbaan over. De bus kon hem niet meer ontwijken. Twee passagiers in de bus raakten lichtgewond en moesten naar het ziekenhuis.
* In Zeist zijn twee inbrekers opgepakt. Maandagnacht kregen agenten een melding binnen over een inbraak bij een bedrijf aan de Johannes Postlaan. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de dieven al gevlogen. Er werd niets gestolen. In de buurt werden twee verdachten aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.
* Zwemmen in Lopik wordt duurder. Het gemeentebestuur wil de prijs voor de toegang, de lessen en de activiteiten in zwembad Lobeke verhogen. Een los kaartje voor een volwassene gaat 3 euro kosten, dus 65 cent meer, en de prijs van een abonnement gaat bijna tien euro omhoog.
* Utrecht wil de komende jaren tonnen meer uitgeven aan de cultuursector in Leidsche Rijn. Het stadsbestuur hoopt zo het culturele leven in de nieuwbouwwijk een flinke boost te geven. Het geld gaat naar openbare kunst en in voorzieningen voor de jeugd.
* Op de Ossemdamweg in Soest is een 16-jarige fietser geschept door een auto en zo'n dertig meter meegesleurd. De fietser is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist raakte niet gewond. De politie onderzoekt de aanrijding.
* Een jongen in Utrecht die de tram probeerde te halen is geschept door een auto. Hij rende maandagavond naar het tramstation en stak de Beneluxlaan over, maar zag niet dat daar een auto reed. De 16-jarige jongen kwam op de motorkap terecht en viel daarna op straat. Hij is met wonden aan zijn schouder en hoofd naar het ziekenhuis gebracht.