Proces tegen Hofstadgroep moet over

DEN HAAG - Het proces tegen de Hofstadgroep moet over. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. Wat een nieuw proces voor hoofdverdachte Jason W. uit Amersfoort betekent, is nog onduidelijk.
Het Openbaar Ministerie was in cassatie gegaan tegen de uitspraak van het Hof in Den Haag. Dat bepaalde twee jaar geleden dat niet is bewezen dat Jason W. en zes medeverdachten hebben deelgenomen aan een terroristische en criminele organisatie. De zeven mannen gingen daarom vrijuit.
Jason W. werd eerder wel veroordeeld voor poging tot moord op leden van een arrestatieteam van de politie en het in bezit hebben van handgranaten. Jason W. en zijn compaan Ismail A. verschansten zich in 2004 in een woning in het Haagse Laakkwartier. Een arrestatieteam probeerde het duo te arresteren en werd bekogeld met een handgranaat.
Leden van het arrestatieteam liepen ernstige verwondingen op. Uiteindelijk werden W. en A. met traangas naar buiten gedwongen. W. werd in zijn schouder geschoten omdat hij zich niet aan de instructies hield.
Aan de zeven verdachten is tenlastegelegd dat zij hebben deelgenomen aan een terroristische en criminele organisatie. Hun doel zou onder meer opruiïng, aanzetten tot haat, en bedreiging met een terroristisch misdrijf zijn geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.