Zeilmeisje in hoger beroep

WIJK BIJ DUURSTEDE - Zeilmeisje Laura Dekker uit Wijk bij Duurstede gaat in hoger beroep. Dat heeft haar advocaat verklaard tegen RTV Utrecht.
Laura Dekker staat op dit moment onder toezicht bij bureau Jeugdzorg Utrecht omdat zij de wereld over wil zeilen. Volgens de rechter is Laura daar echter nog niet klaar voor. Ze zou te weinig solo-zeilervaring hebben, haar veiligheidsplan is niet waterdicht en haar opleiding tijdens de zeilreis is niet goed geregeld.

ONBEVOEGD

Haar advocaat Peter de Lange gaat daar nu tegen in hoger beroep. De Lange heeft daar drie hoofdgronden voor. De rechtbank Utrecht, die Laura veroordeelde tot de ondertoezichtstelling is volgens hem onbevoegd. Laura was op dat moment inwoner van Maurik en viel dus onder de rechtbank van Arnhem.
Ook is Laura door de rechtbank niet erkend als zelfstandige procespartij, maar altijd als dochter van Dick Dekker. Dat is vreemd, vindt De Lange, omdat Laura op haar reis mogelijk wel rechtshandelingen moet verrichten, zoals het laten repareren van een kapotte motor.

GEEN ERNSTIGE BEDREIGINGEN

Tot slot gaat Laura's advocaat ook in beroep tegen de ontwikkelingsstoornis die het zeilmeisje zou oplopen tijdens haar reis. Volgens De Lange zijn er "zorgen en risico's, maar geen ernstige bedreigingen in de zin der wet."
Deze maand wordt duidelijk wanneer het hoger beroep wordt behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.