Kort nieuws: Gewonde bij botsing Laagraven

REGIO - Bij een kopstaartbotsing op de A12 is een man gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde bij de afrit Laagraven bij Nieuwegein.
De man moest uit zijn auto geknipt worden en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
* Veenendaal zet vandaag zijn Kieskompas online. De lancering van de site is op het Rembrandt College. Burgemeester Elzenga gaat samen met de leerlingen de standpunten van de verschillende partijen onderzoeken.Op de digitale kieswijzer komen 30 stellingen om de Veenendaler te helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen.
* Een lekkage in Woerden verraadde de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Agenten controleerden een pand aan de Touwslagerweg naar aanleiding van wateroverlast. Daarbij troffen ze een ruimte van drie bij vier aan die volstond met hennepplanten. De eigenaar van het pand meldde zich vrijwillig en moest mee naar het bureau. De politie kijkt nog hoe de man betrokken is bij de zaak.
* In Nieuwegein zijn twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal. De dames hadden voor driehonderd euro aan tegels in een doos gedaan waar ook een toiletpot in zat. Vervolgens rekenden zijn wel de toiletpot af maar niet de tegels. De dames van 26 en 29 jaar werden betrapt en zijn aangehouden.
* Werkzaamheden aan het Marinus Van Tyrus viaduct hebben er vanochtend voor gezorgd dat twee rijbanen op de A2 enkele uren dicht waren. Hierdoor ontstond een flinke file in de richting Amsterdam-Utrecht. Op het viaduct werd gewerkt met vloeibaar beton, en door een gat in de bekisting kon het cement op de onderliggende A2 terechtkomen. Sinds half 10 is het opgeruimd en zijn de rijbanen weer open.
* In Polsbroek eindigde de auto van een 46-jarige bestuurder door de gladheid achterstevoren tegen een boom. De vrouw reed over de Zuidzijdseweg richting Benschop. Door de gladheid begon haar auto te slippen en eindigde deze achterstevoren tegen een boom. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht maar mocht al snel met slechts enkele kneuzingen weer naar huis.
* In Amersfoort heeft de politie vannacht een inbreker van de pot gerukt. Surveillanten op het Stationsplein ontdekten rond 5 uur een opengebroken deur bij een kiosk. Binnen bleek de 21-jarige dader zich op het toilet verstopt te hebben met twee kassalades en sloffen sigaretten. Hij mocht mee naar het bureau.
* In IJsselstein is een automobilist aangehouden die 55 kilometer te hard reed. De man werd geklokt toen hij 135 kilometer per uur reed. De 46-jarige man werd aan de kant gezet en mocht zijn rijbewijs inleveren.