Kort nieuws: Utrecht krijgt hulp voor daklozen

REGIO - Het Rijk en de vier grote steden gaan mensen helpen die dakloos dreigen te worden. De partijen zullen volgende week hun handtekening zetten onder plannen daarover.
Het is een vervolg op eerdere afspraken. De G4 en de landelijke overheid werken sinds 2006 samen om dak- en thuislozen van straat te halen en ze te begeleiden naar een zelfstandig leven.
* De voetbalwedstrijden van Spakenburg verlopen dit seizoen een stuk rustiger door de inzet van stewards. Volgens de politie is het nu voor en tijdens de wedstijden op de Westmaat beter in de hand te houden.
In het verleden ging het soms mis tussen de supporters van de thuisclub en de bezoekers. Het project is opgezet samen met de KNVB en de wijkagent.
* In Nieuwegein zijn vijf pubers aangehouden voor het vernielen van een tractor. Getipt door een getuige via 112, ontdekte de politie in het IJsselbos aan de Parallelweg een vernielde tractor. De zitting bleek in brand gestoken en spiegels en het dashboard waren kapot geslagen. De jongens liepen verderop.
* In Breukelen heeft de politie vannacht een automobilist aangehouden voor het doen van een valse aangifte. De 35-jarige man meldde dat zijn auto op de Stationsweg was aangereden en dat de veroorzaker was doorgereden. Toen agenten de schade kwamen bekijken, merkten ze dat er gras en mos op de auto zat en dat er nergens glas van de verlichting op de grond lag. Uiteindelijk bleek dat de man had gedronken en op de Straatweg een lantaarnpaal omver had gereden.
* Een 22-jarige man in Reigerskamp in Maarssen is opgepakt voor het rijden op een gestolen fiets. Agenten besloten hem te controleren omdat hij op een klein model damesfiets reed. Hij kreeg een boete.
* In Utrecht is een hennepkwekerij opgerold. De plantage was verstopt in een woning aan de Normandie. De politie deed een inval na een tip en recherchewerk.Er zijn twee mannen van 28 en 30 jaar aangehouden.
* In Utrecht is een dronken automobilist op een boom geknald.Het ongeluk gebeurde op de Europalaan. Toen de politie kwam, zat de dronken bestuurder uit Nieuwegein naast zijn zwaar beschadigde auto.