Kort nieuws: Verwarde man bedreigt buschauffeur

REGIO - In Eemnes heeft de politie een verwarde man aangehouden die een buschauffeur had bedreigd met een steekwapen.
Op de Laarderweg zette de chauffeur de bus aan de kant en konden gealarmeerde agenten de 29-jarige man uit Eemnes aanhouden. De man maakte is overgebracht naar het politiebureau.
* Automobilisten op de Westkanaaldijk tussen Breukelen en Maarssen krijgen weer te maken tegen de road-barrier tegen sluipverkeer. Bestemmingsverkeer en bewoners kunnen er wel langs met een speciaal pasje. De afsluiting was enige tijd buiten gebruik omdat er nieuwe pasjes moesten worden gemaakt.
* De Ronde Venen gaat het wildplakken aanpakken. In Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen zijn ronde plakzuilen neergezet. Iedereen mag daar wat opplakken, zoals aankondigingen voor concerten. De gemeente hoopt met de plakzuilen het wildplakken op elektriciteitskasten, muren en glasbakken terug te dringen.
* De politie Utrecht heeft drie autokrakers opgepakt in Leidsche Rijn. Een getuige tipte de agenten dat de mannen aan het werk waren op de Satijnvlinder. Op de Maartvlinder kon de politie de auto van de inbrekers aan de kant zetten. In de wagen lagen gestolen spullen.
* Amersfoort moet de 1 miljoen euro steun aan thuiszorgorganisatie Amant terugkrijgen. Volgens Burger Partij Amersfoort kreeg het noodlijdende Amant 1 miljoen euro van de gemeente Amersfoort om een faillissement te vorkomen. Begin dit jaar nam Thuiszorg Service Nederland Amant over. Als TSN winst maakt door de overname, moet het bedrijf de steun terugbetalen, vindt de BPA.
* De politie heeft op de A2 bij Nieuwegein een man van de weg gehaald die 60 kilometer te hard reed. De man - een 21 jarige Amsterdammer - reed 185 kilometer per waar je mag honderd mag. De politie hield hem aan, hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.
* Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort wil de zorg aan kankerpatienten verbeteren door nauwere samenwerking met huisartsen. Daarnaast moet ook de communicatie tussen ziekenhuis en huisartsen beter.
Dat is de uitkomst van een huisartsenbijenkomst in het ziekenhuis op Wereld Kankerdag vorige week.
Het Meanderziekenhuis scoort erg hoog op het gebied van de zorg van kankerpatienten.
* In Amersfoort is een wanhopige inbreker van een flatbalkon gesprongen. De 36-jarige man wilde zijn slag slaan aan de Liendertseweg, maar werd kennelijk gestoord. Agenten waren er snel bij en zagen dat de verdachte een woning in vluchtte aan de Sperwerhorst. De politie zette de omgeving af en hield de man binnen aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.