Kort nieuws: C1000 stopt met gecastreerd varkensvlees

REGIO - De Amersfoortse supermarktketen C1000 stopt met de verkoop van vers varkensvlees van gecastreerde varkens.
Aan het eind van volgend jaar verdwijnt dat vlees uit de schappen. Eerder besloot Albert Heijn dat ook al. De Stichting Varkens in Nood dreigde met een rechtszaak.
* Een bewoner van een huis aan de Veenendaalse Achterkerkstraat is opgeschrikt door een baksteen. Die werd afgelopen nacht bij hem door de ruit gegooid. Doordat er gordijnen hingen werd de bewoner niet geraakt. Waarom de baksteen is gegooid, is onduidelijk. De politie is op nog op zoek naar de dader.
* Een jongeman uit Zeist is op heterdaad betrapt toen hij op het Zandpad in Utrecht een auto openbrak. Een getuige zag het maandagmiddag gebeuren en waarschuwde meteen de politie. Die pakte de 18-jarige verdachte op en nam hem mee naar het bureau. Zijn maat wist tijdig weg te komen.
* De politie in Utrecht zoekt een tasjesdief die maandagavond een fietsster heeft beroofd. De jongen griste op de Idenburghof haar tas van het stuur en ging er vandoor. Volgens de vrouw gaat het om een lichtgetinte tiener van ongeveer 1 meter 65. Hij droeg een spijkerbroek en een zwart glimmende jas met capuchon.
* In Utrecht heeft een automobilist een meisje van haar scooter gereden. De 63-jarige man wilde afslaan op de Niels Bohrweg en zag de 17-jarige uit Maarssen niet. De tiener viel en raakte gewond. Ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
* De politie heeft vannacht in Utrecht een stomdronken automobilist van de weg gehaald. De 26-jarige man werd om half vier gecontroleerd op de Het Goylaan. Een blaastest wees uit dat hij twee promille alcohol in zijn bloed had. Dat is vier keer zo veel als is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
* In Utrecht zijn twee mannen opgepakt, die zich verdacht gedroegen in de Goethelaan. Ze liepen door de straat en hadden opvallend veel interesse in de huizen daar. Een getuige waarschuwde de politie. Toen die naar de Goethelaan kwam, gooide het tweetal snel een stel handschoenen en een set gereedschap weg. De verdachten, een 21-jarige Utrechter en een man van 18 uit Spijkenisse zijn meegenomen naar het bureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.