Kort nieuws: Plastic inzamelen N'gein succesvol

REGIO - In Nieuwegein wordt bij elk huishouden zo'n acht kilo kunststof per jaar opgehaald. Dat heeft de gemeente uitgerekend, nu sinds drie maanden het plastic apart wordt ingezameld.
Het college had niet verwacht dat het scheiden van plastic verpakkingen al zo snel zou aanslaan. Uiteindelijk wil Nieuwegein naar jaarlijks gemiddeld vijftien kilo kunststofafval per huishouden.
* Ze heeft er vier jaar op moeten wachten, maar inmiddels heeft een vrouw uit Maarssen haar fiets terug. Agenten zagen dinsdagavond op Bisonspoor een man rijden op een damesfiets, zonder verlichting. Bij controle bleek dat de fiets in 2006 in Maarssen was gestolen. De man heeft het rijwiel aan de politie overdragen en is aangehouden op verdenking van diefstal of heling.
* Woerden gaat de kaasmarkt naar een hoger plan tillen. De gemeente zet zowel de kaas- als de streekmarkt in om de stad te promoten. Zo krijgt de kaasmarkt in de zomer extra activiteiten om meer toeristen te trekken,
zoals een fietstocht en een belevingswinkel.
* Op de Einsteindreef is een messentrekker aangehouden. Hij zou gisteravond man hebben bedreigd. Waarom is niet duidelijk. De verdachte,een 24-jarige Utrechter, had bij zijn arrestatie het mes nog op zak.
* De financiële waakhond AFM heeft Maartens Management in Utrecht een dwangsom gelegd. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf zonder vergunning financiële diensten heeft verleend. Het bedrijf voldoet bovendien niet aan de informatieverzoeken van AFM. Voor iedere dag dat Maartens Management niet aan het verzoek voldoet, moet het bedrijf 4000 euro betalen.
* Met een gedurfde klimactie hebben agenten een onwel geworden vrouw gered in Nieuwegein. Een buurvrouw zag dat het slachtoffer op haar buik in haar flat aan de Nijemonde lag en belde 112. Agenten klommen via het balkon van de buurvrouw naar de andere woning en slaagden erin om binnen te komen. De 67-jarige vrouw ademde nog en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
* Bij een kop- staart-botsing op de Amersfoortsestraat in Soesterberg is dinsdagmorgen een jonge automobiliste uit Hoevelaken gewond aan haar nek geraakt en is naar het ziekenhuis gebracht. De andere automobilist, een man uit Soest, kwam met de schrik vrij.
* De verhuizing van de Vleutense bloemenveiling is uitgesteld. De veiling zou eigenlijk per 15 februari naar Ede gaan, maar dat wordt nu 1 maart. Aanleiding voor de uitgestelde verhuizing is het slechte weer. De veiling Vleuten gaat samen met de bloemenveiling Oost Nederland.
* Het aantal inbraken in en rond Ede is het afgelopen jaar met bijna 60 procent gestegen. In een jaar tijd werden 904 inbraken aangegeven. De gemeente en politie willen samen komen tot een actieplan om het aantal woninginbraken een halt toe te roepen.
* Radiologen in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede gaan mee naar de Olympische Spelen in Vancouver. Ze kijken mee als Nederlandse sporters daar een scan moeten ondergaan.