Buste Verdi na 20 jaar terug in Vredenburg

UTRECHT - Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht heeft een borstbeeld van componist Giuseppe Verdi terug dat ruim twintig jaar geleden door een bezoeker werd gestolen.
De dader bracht het bronzen beeld terug, omdat het na diverse verhuizingen in de weg stond, zei hij tegen verraste medewerkers van Vredenburg.
De dief besloot het 12 kilo wegende beeld na afloop van een concert van de popgroep Killing Joke in december 1986 in een dronken bui mee naar buiten te smokkelen na een weddenschap met vrienden. Hij kreeg 25 gulden ( ruim 11 euro) toen hem dat lukte en nam het beeld mee naar huis.

REPLICA

Vredenburg vroeg de maker van het borstbeeld, kunstenaar Pieter de Monchy, een replica te maken en zette dat op de plek van Verdi tussen de beelden van tientallen andere componisten.
De dader toonde geen spijt of wroeging, aldus Vredenburg. Hij zei nooit te hebben geweten dat het een beeld van de Italiaanse componist was. Overigens werd de replica later ook gestolen. Er werd een derde versie neergezet. De replica is nog steeds spoorloos.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.