Oppositie Utrecht woest over voortgang Bieb++

UTRECHT - De oppositiepartijen in Utrecht vinden het schandalig dat de coalitie akkoord is gegaan met bouw van de Bieb++ zonder dat er een sluitende exploitatie is. Ook het tijdstip van het controversiele besluit, zo vlak voor de verkiezingen, kan volgens de oppositie niet door de beugel.
De partijen CDA, VVD, ChristenUnie en PvdA willen dat de architect doortekent, terwijl wethouder Janssen nog om tafel moet gaan zitten met filmhuis 't Hoogt en het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). In augustus moet de wethouder dan met een sluitende exploitatie komen voor de Bieb++. De coalitie wil zo meer vertraging voorkomen.
Vooralsnog lijkt vooral het UCK te weinig geld te hebben om de huur in het nieuwe gebouw te kunnen betalen. Janssen hoopt dat na de verkiezingen meer geld voor het UCK beschikbaar komt.
Alle partijen in de stad zijn voor de bouw van de nieuwe bibliotheek op het Smakkelaarsveld en willen dat behalve de bibliotheek en woningen ook filmhuis 't Hoogt en het UCK een plek in het pand vinden.
Als het UCK inderdaad niet kan deelnemen, dan komen er meer woningen in de bibliotheek.